בצל בכלי חלבי/ בשרי
הרב יניב חניא כד שבט, תשעד 25/01/2014.......................
שאלה:
שלום
כידוע חיתוך בצל בסכין חלבית/ בשרית הופכת אותו את המאכל לחלבי/ בשרי. האם כך גם לגבי כלים אחרים. למשל אם חתכתי בסכין פרווה אבל ערבבתי את התערובת של הבצל בכף חלבית. או ששמתי בכלי חלבי. האם המאכל יהיה חלבי?
תשובה:
מההלכה משמע שזה נוגע רק לסכין, החיתוך בסכין מחדיר את הטעם לבצל, ומכיוון שהבצל חריף הטעם הופך לטוב ולכן או חלבי או בשרי.
לגבי ערבוב, אם זה קר, זה בסדר לערבב בכף חלבית או כלי חלבי.
לגבי חם, זה תלוי בעדה, שהרי לספרדים זה מותר לערבב משהו פרווה גם בחם ולאוכלו עם המין השני, ואילו לאשכנזים זה מוגדר "בחזקת חלבי" או בשרי.
שאלה:
שלום כידוע חיתוך בצל בסכין חלבית/ בשרית הופכת אותו את המאכל לחלבי/ בשרי. האם כך גם לגבי כלים אחרים. למשל אם חתכתי בסכין פרווה אבל ערבבתי את התערובת של הבצל בכף חלבית. או ששמתי בכלי חלבי. האם המאכל יהיה חלבי?
תשובה:
מההלכה משמע שזה נוגע רק לסכין, החיתוך בסכין מחדיר את הטעם לבצל, ומכיוון שהבצל חריף הטעם הופך לטוב ולכן או חלבי או בשרי.לגבי ערבוב, אם זה קר, זה בסדר לערבב בכף חלבית או כלי חלבי.
לגבי חם, זה תלוי בעדה, שהרי לספרדים זה מותר לערבב משהו פרווה גם בחם ולאוכלו עם המין השני, ואילו לאשכנזים זה מוגדר "בחזקת חלבי" או בשרי.
עוד מהרב יניב חניא
עוד בנושא כשרות
עוד תוכן בשורש
תקשורש / חני לוז
אקטואליה / מערכת שורש
מחשבה / ברים מקשיבים
סיפורי גולשים / גיא צבי מינצ
שיעורי תורה
פרשת שבוע / הרב משה אופן
מוצרים